Čas vadbe1,5minut     Vrsta vadbeZastonj     Težavnost vadbe Lažja     Rekviziti Sonce     Fokus Celo telo

OPIS:

Pozdrav soncu – surya namaskara je kompleks vaj, oz. starodavna jogijska tehnika, ki aktivira celotno telo in uravnoveša pretok energije po energijskih kanalih. Gre za zaporedje 12 položajev, ki jih izvajamo kot eno samo neprekinjeno vajo.

Z vsakim položajem uravnovešamo prejšnjega, na različne načine raztegujemo telo in uravnavamo dihanje, ki ga uskladimo z gibanjem. Vaja deluje na celoten organizem, ga krepi in skladno oblikuje telo. Pozdrav soncu praviloma izvajamo zgodaj zjutraj, obrnjeni proti soncu.

Pomembno je, da smo sproščeni, v ne pretesnih oblačilih, da se počutimo prijetno in dovolj toplo. Vsako stopnjo vaje izvajajmo samo do točke, ko še čutimo lagodnost, torej brez sile in naprezanja. Dihamo globoko v enakomernem ritmu.

Prvi teden opravite vsaj 7 krogov, naslednji 9, nato 11 in vse do 21 krogov vaj. To je končno število ponovitev vaj.

Ko se telo dovolj ogreje, poskušajte položaje izvajati čim bolj mehko, neprekinjeno, usklajeno z dihanjem, pozornost usmerite popolnoma navznoter in imejte zaprte oči. Zagotovo boste čez dan čutili pozitivne spremembe v telesu, ki vas bodo ohranjale mladostne in gibljive.

Bodite vestni in pozdravite nov dan vsako jutro.


Prosimo, podajte svoje mnenje o vajah. Vaje so:

Ogled rezultatov

Loading ... Loading ...
DODAJ MED PRILJUBLJENE VADBE

2 komentar na “Pozdrav soncu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

video.mojaxis.si