Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot),  Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno (ZPDZC-1), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP), Zakonom o izvedsodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) ter Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT).

S spletno stranjo mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si (v nadaljevanju tudi spletnih strani) upravljata podjetji (v nadaljevanju tudi upravljalec):

Popolno ime: ŠPORTNE IN TERAPEVTSKE DEJAVNOSTI, MATEJA TUTA S.P.
Kratko ime: MATEJA TUTA S.P.
Naslov: Na Logu 45, 4220 Škofja Loka
Davčna številka: 61342637
Matična številka: 3923363000
Davčni zavezanec: NE
Registrski organ: AJPES, izpostava Kranj
Datum vpisa: 02.03.2011
Številka vpisa: 316-04-00775-2014/2
Vrsta lastnine: Zasebna lastnina
Ustanovitelj: Mateja TUTA
TRR:
 SI56 6100 0001 3138 706, odprt pri DELAVSKA HRANILNICA d.d.
Izjavljam, da nisem članica nobenih zbornic.

in

Popolno ime: ŠPORTNE IN TERAPEVTSKE DEJAVNOSTI, SAMO KLEMENC S.P.
Kratko ime: SAMO KLEMENC S.P.
Naslov: Na Logu 45, 4220 Škofja Loka
Davčna številka: 14935856
Matična številka: 2209381000
Davčni zavezanec: NE
Registrski organ: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Datum vpisa: 01.11.2006
Številka vpisa: 317-105-03-0925/2011
Vrsta lastnine: Zasebna lastnina
Ustanovitelj: Samo KLEMENC
TRR:
 0510 0801 2265 836; odprt pri ABANKA VIPA d.d.
Izjavljam, da nisem član nobenih zbornic.

Pogoji poslovanja določajo delovanje spletnih strani, pravice in obveznosti uporabnika in upravljalca ter urejajo poslovni odnos med upravljalcem in kupcem.

Kupca zavezujejo pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Z enkratnim vpisom v spletne strani prek elektronske pošte postane obiskovalec gost mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si, s potrjeno registracijo v spletne strani pa postane član mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si. Tako gost kot član (v nadaljevanju tudi uporabnik) pridobita pravico do nakupa v spletnih straneh.

Ob registraciji v spletne strani kot član pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo člana spletnih strani nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.

Če želi uporabnik kadarkoli kasneje svoj naslov elektronske pošte zamenjati z drugim, mora zahtevek za to poslati na mojaxis@gmail.com. Sprememba elektronskega naslova bo izvedena isti ali najkasneje naslednji delovni dan, o tem pa bo uporabnik obveščen prek elektronske pošte.

Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti artiklov,
 4. dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. pogoje dostave artiklov (ter način in rok dostave),
 6. cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 7. način plačila in dostave, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi .

Kupoprodajna pogodba med podajalcem in kupcem je na spletnih straneh sklenjena v trenutku, ko prodajalec kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: potrditev prejema naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prasicek.si.

Spletne strani omogočajo naslednje načine plačila:

 • Neposredna bančna transakcija (z nakazilom preko bančnega računa)
 • PayPal-a (Activa, MasterCard, Visa, Visa Electron, American Express).
 • ostale plačilne kartice (Activa, MasterCard, Visa, Visa Electron, American Express).

Plačilo s kreditno kartico se izvrši prek spletne strani www.paypal.com. PayPal je najbolj razširjen in pogosto uporabljen ponudnik varnega spletnega plačevanja s kreditnimi karticami. Pri tem vam za izvršbo plačila ni potrebno odpirati lastnega PayPal računa, saj je plačevanje po novem mogoče tudi brez njega. Hkrati plačevanje prek PayPala pomeni, da bodo podatki z vaše kreditne kartice ostali skriti.
Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli “Paypal plačilni zahtevek” s povezavo na stran, kjer vam bo omogočeno enostavno plačilo zahtevka oziroma vnos podatkov z vaše kreditne kartice. Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Več o tem, kako poteka plačevanje prek PayPala, si lahko preberete na tej povezavi.
O varnosti poslovanja prek PayPala najdete tukaj.

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba ali organizacija, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo upravljalca.

Upravljalec po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cena velja za vse registrirane in neregistrirane uporabnike spletnih strani, ki so prodajalcu zaupali svoje podatke. Registriran uporabnik postane član mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si. Z enkratnim vpisom v spletne strani pa gost mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si.

Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo prodajalec kupcu omogočil odstop od nakupa.

1. NAROČILO

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu so na spletnih straneh mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte prodajalec kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z potekom naročila.

Za priročnike in programe, ki so vsi v elektronski obliki (pdf) je dobavljivost 1-3 delavnih dni.

2. NAROČILO JE ODPREMLJENO/NAROČILO JE PRIPRAVLJENO ZA PREVZEM

Prodajalec v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Upravitelj v elektronski pošti pouči kupca tudi kako prevzame elektronski priročnik (priročniki in programi).

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko 041849846 ali po e-pošti: mojaxis@gmail.com..

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-pošto prodajalca: mojaxis@gmail.com.

Kupec mora izpolniti obrazec za odstop od pogodbe – OBRAZEC, in ga poslati na naš e-naslov mojaxis@gmail.com.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče!

Pravico do vračila kupnine natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Vsi programi in priročniki iz spletnih strani so v elektronski obliki (zapis PDF) in se v vaš elektronski nabiralnik dostavijo takoj po vidnem nakazilu plačila na banki – plačilu računa.

Dobavljivost 1-3 delavnih dni.

Upravitelj uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Upravitelj v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

Upravitelj se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z ZVOP-1.

Upravitelj za nedoločen čas hrani naslednje podatke svojih članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s spletnimi stranmi.

Upravitelj navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo s članom.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za goste mojaxis.si, prirocniki.mojaxis.si in video.mojaxis.si hrani osebne podatke samo za čas do izpolnitve naročila naslednje podatke gostov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije z spletnimi stranmi. Po izpolnitvi naročila se hranijo samo še podatki v zvezi s posameznim naročilom, do katerih je mogoč dostop samo prek poznavanja številke računa in številke naročila.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

Oglasna elektronska sporočila mojaxis.si bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj mojaxis.si bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo upravitelj izrecno spoštoval.

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletnih strani in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.

Upravitelj omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletnih strani, pred dokončno objavo pa jih upravitelj pregleda. Upravitelj ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni upravitelja ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.

Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in upravitelj dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Upravitelj ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu upravitelja, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na upravitelja.

Upravitelj se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh.

Upravitelj ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo obiskovalci.

Upravitelj mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so neprimerna, zavajajoča ali žaljiva.

Upravitelj ne odgovarja za informacije v mnenjih in se omejuje od kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz podanih informacij v mnenjih.

Upravitelj spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Upravitelj se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec s prodajalcem lahko poveže telefonsko na telefonsko številko 041 849846 ali po elektronski pošti na mojaxis@gmail.com.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova mojaxis@gmail.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Upravitelj se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniških sporov nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo zaradi reševanja spora, kar je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si upravitelj prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi prodajalec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Upravitelj, ki kot ponudnik blaga, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Pogoji veljajo od 12. decembra 2016.