Splošna vadba
Video/Text

Učinki vadbe

Lekcija 2 Poglavje 1Z redno vadbo je mogoče vzpostaviti mišično ravnovesje. Izboljšajo se telesna drža, gibljivost, moč in prekrvljenost telesa. Poleg tega, da vaje učinkujejo na mišice in sklepe, vplivajo tudi na dihanje, srce in ožilje, živčni in limfni sistem, vse organe in žleze, tudi na čustva, duh in čakre (energijska središča). To so psihosomatske vaje, ki utrjujejo duševno in fizično stanje. Skozi vadbo  tako vzpostavimo stik tudi s podzavestjo, z izvorom želja, kompleksov, predsodkov, vedenjskih vzorcev.

Omogoča nam, da odpravimo slabe lastnosti, navade in tako lažje kot sicer obvladujemo življenjske težave. Vadba, kjer se preko gibanja in mirovanja lahko osredotočamo na samega sebe nas prisili, da se začnemo spoznavati in se sprejemati, tam kjer smo, kakršni smo. Dovoljuje nam, da se opazujemo, se poglobimo v svoje telo in se ga zavedamo. Nudi nam priložnost, da spremenimo pogled nase. Veliko položajev od nas zahteva, da najprej mentalno razvozlamo položaj, preden ga poskušamo izvesti s telesom. In ko vidimo, da nam ne uspe, vendar vztrajamo, ob tem pa sprejemamo svoje zmogljivosti in jih hkrati premikamo. Spoznamo, da je naše telo res čudovit in zanimiv inštrument, ki mu je potrebno namenjati pravo pozornost, tako v obliki nege, hrane, kot tudi fizične aktivnosti. Vse to, kar se naučimo na blazini, potem prenašamo tudi v svoje življenje.

Naučimo se sprejemati in se spopadati z novimi izzivi, premagovati napore, se umiriti, gledati na stvari iz nove perspektive, se poslušati in si slediti. Naučimo se odločnosti, prizemljimo se, postajamo vedno bolj odprti in fleksibilni. Sčasoma postanemo mirni in posledično se umiri tudi svet okoli nas.

Podaj svoje mnenje

Komentiraj kot gost:

Ime * E-pošta *
Internet stran
Pen